Nak tahu produk vitamin C terbaik boleh dicuba?

Tahukah anda, vitamin C penting dalam tubuh badan seseorang tidak kiralah siapa pun dia. Sama ada anak-anak kecil, kaum remaja, dewasa, ibu bapa, wanita mengandung, orang tua dan sesiapa sahaja, semua memerlukan vitamin C untuk lebih sihat dan selamat.

Ramai orang mengambil vitamin C untuk mengelakkan diri daripada dijangkiti penyakit dan menguatkan antibodi mereka. Namun begitu, terdapat banyak sebab pentingnya asid ascorbic ini terhadap tubuh badan anda.

Kenapa Pengambilan Vitamin C Menjadikan Jangka Hidup Lebih Panjang?

  • Mengelakkan penyakit berjangkit dan penyakit disebabkan oleh faktor luar dan dalaman.
  • Mengatasi masalah jantung, ulu hati, perut dan penyakit kronik yang kian merebak di dalam diri.
  • Menguatkan tulang dan tubuh badan serta lebih bertenaga sepanjang hari.
  • Mencerdaskan mental dan fikiran menjadikan anda lebih segar, tenang dan tidak stress setiap hari.
  • Menguatkan stamina tubuh badan dan meningkatkan imunisasi serta antibodi badan.
  • Menaikkan selera makan bagi seseorang yang tidak lalu makan.

Tak sangka begitu hebat sekali fungsi dan manfaat vitamin C yang harus anda ambil tahu. Oleh sebab khasiat vitamin C sangat penting bagi seseorang, ingin kami kongsikan 10 vitamin C terbaik untuk kesihatan anda. Vitamin C terbaik ini juga mampu menjadikan jangka hayat seseorang lebih panjang apabila terhindarnya daripada penyakit!

10 Vitamin C Terbaik Untuk Kesihatan Dan Jangka Hidup Lebih Panjang

Apakah vitamin C terbaik yang pernah anda amalkan sebelum ini? Selalunya dari kanak-kanak, kita sering didedahkan dengan vitamin C Appeton. Apabila dewasa, kita suka vitamin c terbaik untuk putihkan wajah seperti Redoxon pula. Jom lihat senarai 10 vitamin terbaik untuk kesihatan anda.

1. Pure Vitamin C 800 mg Dan 1500 mg Gluthation

vitamin c terbaik
Imej via [iherb]

Vitamin C pure ini adalah vitamin asli sebanyak 800 mg dan 1500 mg gluthation sebagai kandungannya. Vitamin C ini selalunya boleh anda dapatkan di klinik ataupun farmasi, namun ia turut di jual di Lazada. Anda boleh mengamalkan vitamin c  ini untuk kesihatan tubuh badan dan jantung anda.

2. Flavettes Efferscent Vital (Vitamin C+Calcium+Vitamin D) 30s

vitamin c terbaik
Imej via [shopee]

Flavettes Efferscent Vital yang dikatakan vitamin C  ini kaya dengan Vitamin C 1000 mg, Calcium 250mg dan Vitamin D3 300iu. Dengan mengamalkannya sebagai makanan kesihatan tambahan, anda akan lebih sihat tanpa penyakit. Ia juga berfungsi untuk keserian wajah dan tubuh badan.

3. Berocca Effervescent 15 tablets x3 / 45 tablets 

vitamin c terbaik
Imej via [lazada]

Tanpa tambahan gula, pewarna dan bahan larangan, vitamin c terbaik untuk kesihatan ini amat elok anda amalkan. Berocca menambah nutrisi dan zat sihat ke dalam tubuh badan anda dengan baik. Ramai yang mengetahui bahawa Dr. Mahathir Mohd juga turu mengamalkan Berocca Effervescent Tablet ini.

4. Cebion Effervescent Vitamin C 1000mg 4x10s

vitamin c terbaik
Imej via [shopee]

Anda juga boleh cuba mengamalkan vitamin c terbaik ini. Cebion Effervescent Vitamin C 1000mg 4x10s ini mempu melawan segala penyakit dan bakteria jahat dalam tubuh badan anda. Tubuh dan tulang akan kuat dan sihat. Ia juga menghasilkan kolagen pada tubuh badan untuk lebih putih dan cerah.

5. Kordels Vitamin C 1000 mg Effeverscent + Zinc Passion Fruits

vitamin c terbaik
Imej via [youbeli]

Kordels Vitamin C 1000 mg Effeverscent + Zinc Passion Fruits adalah kandungan vitamin bercampur dengan zink untuk memastikan kekuatan dan ketahanan tubuh badan anda di tahap optimum. Vitamin C  ini juga dapat membaiki sel darah putih dan juga sel-sel tubuh badan anda.

6. Forever Living Absorbent C

vitamin c terbaik
Imej via [11Street]

Mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat, vitamin C terbaik ini bagus diamalkan untuk kesihatan dan kehidupan jangka masa panjang anda. Forever Living Absorbent C meningkatkan dan membaiki tisu tubuh badan anda dan menguatkan sistem imunisasi. Anda tak perlu risau untuk cantikkan diri, kolagen yang terhasil oleh vitamin C ini akan menaikkan seri wajah anda.

7. Blackmores Vitamin C 500mg 60s 

vitamin c terbaik
Imej via [shopee]

Vitamin C ini amat berkualiti dan berkesan untuk anda amalkan dalam kehidupan seharian. Ia amat sesuai bagi anda yang bekerja keras, selalu letih, makin berumur dan inginkan kesihatan yang lebih baik. Blackmores Vitamin C ini membantu semua proses tubuh badan dan menjadikan sistem badan lebih lancar.

8. 21St Century Vitamin C 1000Mg Orange Chewable 60S

vitamin c terbaik
Imej via [100Comments]

21St Century Vitamin C 1000Mg Orange Chewable 60S ini sesuai untuk anda yang mempunyai kolestrol, darah tinggi dan semakin berumur. Kesan anti-aging akan membantu mengatasi masalah penuaan dan kedutan pada wajah anda.

9. Bio-Life Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids 2×30’s

vitamin c terbaik
Imej via [shopee]

Vitamin C ini mengandungi biofavonoid bagi memudahkan ia diserap ke dalam tubuh badan anda. Ia amat sesuai untuk mereka yang mengamalkan pemakanan secara vegetarian. Bio-Life Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids ini tidak mengandungi asid dan berfungsi menyihatkan tubuh badan serta kehidupan anda.

10. Vitamin C 1000 mg Wild Rosehips ACORBiC (30 tablets)

vitamin c terbaik
Imej via [lelong]

Nak wajah dan badan cantik? Vitamin C 1000 mg Wild Rosehips ACORBiC ini sesuai untuk lelaki dan perempuan yang berjerawat dan ingin menjaga kulit wajah dan tubuh badan. Selain memutihkan wajah, ia berfungsi melembabkan wajah.

Kesimpulan

Itulah dia 10 vitamin c terbaik yang boleh anda amalkan untuk kesihatan tubuh badan, kecergasan fizikal, kecerdasan mental dan juga kecantikan wajah. Kesemua vitamin c terbaik yang dinyatakan boleh diambil sekiranya anda perlukan makanan tambahan vitamin untuk membaiki masalah tubuh badan anda.

Selain menjamin kesihatan tubuh badan dan minda, vitamin c juga membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Justeru, ia dapat meningkatkan jangka masa kehidupan anda mengikut kajian yang telah dilakukan oleh pakar.

Apa lagi, jom pilih vitamin c terbaik untuk anda mula amalkannya! Jemput baca juga sunblock terbaik, Moisturizer terbaik dan serum terbaik harus anda tahu!

Rujukan:

  1. Shopee
  2. Lazada
  3. Watsons

Penulis: zulrina

Avatar

Penulis yang bekerjaya di rumah. Meminati dunia perniagaan, travel dan makanan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.