Disebabkan aku bosan dengan aktiviti closing, aku turun seketika menikmati cafe latte. Dari duduk termenung tengok drama tv3 yang hambar di kaca tv chatterbox BAT ini, baik aku menulis.

kentut

Di suatu hari hujung minggu lepas yang aku tak ingat bila, Faris baru sahaja habis dimandikan Mama nya. Sambil mengelap badan Faris, mama mengusap perut si kecil itu lalu berkata:

Mama : Faris punya perut dah tak buncit la!
Faris : ni buncit ni (lalu kedepankan dan membulatkan perutnya). Ada baby dalam ni.
Mama : Ada baby? Macam mana baby tu nak keluar nanti?
Faris : Nanti saya kentut dia keluar la.
Mama :?

Kentut?

 

Kredit gambar kepada : http://www.thecrowdvoice.com

Penulis: Zafri Anuwar

Avatar

Gemar menulis cerpen mengenai telatah anak lelakinya Si Faris yang sedang membesar sejak awal 2013 untuk dijadikan celoteh dan panduan untuk ibu bapa. Koleksi cerpennya boleh didapati di Facebook beliau.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.