Pernah dengar Kaedah Shettles? KaedahShettles adalah salah satu kaedah yang digunakan secara meluaskan untuk menentukan jantina anak. Betul, ini bukan mitos. Terdapat beribu-ribu pasangan di Amerika Syarikat dan di tempat lain telah bersungguh-sungguh mencuba Kaedah Shettles untuk pemilihan jantina bayi.

 

baby lelaki

Imej:playbuzz

 

Kaedah Shettles adalah kaedah yang baik untuk pasangan untuk diaplikasikan terutamanya apabila pasangan mahu mempunyai anak berjantina tertentu. Contohnya dalam kes Abu. Dalam kes Abu, mungkin kini impiannya adalah untuk mempunyai anak lelaki setelah mempunyai 3 anak perempuan. Maka disinilah manfaat Kaedah Shettles.

"

Kaedah Shettles dinamakan atas nama pengasasnya iaitu Shettles Dr. Kaedah ini memerlukan pasangan yang mahu untuk hamil anak lelaki atau perempuan untuk mempunyai hubungan seks pada masa yang tertentu semasa kitaran wanita – baik sebelum ovulasi untuk perempuan dan sejurus sebelum atau semasa ovulasi untuk lelaki.

Bagi pasangan yang ingin mempunyai anak perempuan, mengikut Kaedah Shettles, pasangan itu harus membuat hubungan seks di mana-mana 2-5 hari sebelum wanita itu berovulasi.

Bagi pasangan yang ingin mempunyai anak lelaki, mengikut kepada pasangan Kaedah Shettles persenyawaan itu harus dibuat sama ada hari sebelum atau hari ovulasi. Itulah sebabnya ia adalah penting terutama apabila mahu untuk hamil lelaki bahawa pasangan tahu apabila ovulasi akan berlaku.

Penulis: Tasneem Haneem

Tasneem Haneem

Tasneem Haneem merupakan penulis di Bidadari.My. Minat dengan tulisan kekeluargaan.

    Tinggalkan Komen!


    Langgan Info Kami

    Berkaitan


    .