Adakah anda mempunyai masalah kewangan? Tercari penyelesaiannya? Semoga artikel kali ini menjawab pertanyaan bagaimana menjadi kaya. Kajian terkini mendapati bahawa orang yang melakukan hubungan seks yang kerap dalam seminggu mampu menjadi kaya dan bahagia.

Berdasakan kajian yang diperolehi, orang yang melakukan hubungan seks empat kali atau lebih dalam seminggu didapati mempunyai gaji yang lebih tinggi daripada rakan-rakan yang kurang aktif secara seksual. Ini merupakan hasil kajian dan perbincangan dari Nick Drydakis, fellow di Institut Pengajian Buruh, organisasi bebas yang memberi tumpuan kepada penyelidikan pasaran buruh.

Bagaimana-menjadi-kaya

Tampil dengan hasil kajian ini,  Drydakis juga merupkan seorang pensyarah ekonomi di sekolah perniagaan di Cambridge, England berasaskan Angila Ruskin University. Kajian ini adalah hasil analisis  selama setahun terhadap 7,500 isi rumah. Kaji selidik telah menanya beberapa maklumat . Antaranya adalah berapa kerap mereka mengadakan hubungan seks setiap minggu, adakah mereka bekerja, berapa banyak wang yang mereka dibuat dan berapa jam seminggu mereka bekerja, antara soalan-soalan lain.

Tetapi sebelum anda melakukan hubungan seks untuk perkara ini,  penting untuk anda tahu bahawa penemuan Drydakis tidak menunjukkan bahawa seks secara langsung diterjemahkan ke dalam kenaikan pangkat. Sebaliknya, kajian itu mendapati bahawa kedua faktor ini berkait rapat.

Secara psikologinya, orang yang kerap melakukan hubungan seks cenderung untuk menjadi lebih bahagia, mempunyai keyakinan diri yang lebih tinggi, keupayaan penaakulan yang lebih baik dan kurang tertekan. PKajiang lain mendapati bahawa para pekerja yang mempunyai masalah kesihatan cenderung untuk membuat wang yang kurang kerana produktiviti yang terhad.

Jadi untuk bahagia dan ceria, banyakkanlah melakukan hubungan seks. Seterusnya ini memungkinkan orang yang sihat cenderung membuat lebih banyak wang. Jangan nakal-nakal ye pembaca sekalian. 🙂

Penulis: Tasneem Haneem

Tasneem Haneem

Tasneem Haneem merupakan penulis di Bidadari.My. Minat dengan tulisan kekeluargaan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.